Babblarna Docka

Det finns en hel del pedagogiska leksaker i sortimentet när det gäller Babblarna och de olika karaktärerna har var och en individuella personligheter och karaktärsdrag som kan göra lekstunden riktigt utvecklande och mångsidig. Särskilt handdockorna används flitigt i förskolorna och kan även underhålla lekar hemma mellan både barn och vuxna såväl som lek på egen hand. De populäraste handdockorna listas här:

Individuella handdockor

De sex originalkaraktärerna kan köpas separat hos litenleker.se, babyland.se, Jollyroom samt Stor&Liten som alla har dem i sitt sortiment. Den som vill utbilda sig själv ytterligare kring hur man kan använda handdockor för att utveckla de minsta barnens ordförråd och språkinlärning kan hitta mer information om detta på babblarna.se eller i boken Tal & språkträning i Babblarnas värld av språkforskaren Iréne Johansson. Samtliga handdockor är tillverkade i polyester, är lämpliga från 0 månaders ålder och uppåt samt kan tvättas i tvättmaskin på 40 grader.

Komplettera med pedagogiskt material

Det går dessutom alldeles utmärkt att komplettera handdockorna med material som böcker och musik. Med tanke på att de olika handdockorna har egna personligheter kan man på ett enkelt och tydligt sätt utföra olika rörelser och ljud med utgångspunkt i vilken karaktär som dyker upp ur till exempel en sångkoffert.

Babblaren Dadda tycker till exempel om att härma olika sorters djur, tycker om att kramas och hoppar gärna upp och ner av lycka. Bobbo däremot älskar att dansa och är riktigt sprallig. Man kan med andra ord både som förälder och pedagog hitta en rik och närmast oändlig upplevelseskatt i Babblarnas värld.

Samlingspaket

Samlingspaketet med alla sex originalkaraktärer hittar man på Babyland.se samt hos Stor&Liten. Fördelen med att köpa ett komplett set är att man får tillgång till alla handdockorna på samma gång och sparar en rejäl slant på köpet. Det är med andra ord ekonomiskt försvarbart att köpa samlingspaketet. Det kan samtidigt vara en god idé att köpa en liten koffert, box, ryggsäck eller påse att förvara handdockorna i. På samma plats kan man också lägga annat material som kan användas tillsammans med dockorna för att göra leken mer utvecklande som olika böcker och CD-skivor med musik.

Låt fantasin flöda

Karaktären Doddo älskar att sjunga och en liten koffert med handdockor och kompletterande material kan till exempel utökas med en mikrofon så att alla kan sjunga med när Doddo kommer på besök. Diddi däremot kan knappt sitta still och älskar att volta, hoppa och snurra, men tycker också om att rita eller måla. Ett paket kritor och ritpapper är därför bra att ha till hands. Lekvärlden kan expanderas i det oändliga och fantasin få fritt spelrum med Babblarna.

Dockor, Leksaker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *