Babblarna Figurer

Babblarna som plastfigurer av olika slag är väldigt populära leksaker som säljs i varierande utföranden beroende på storlek och om alla karaktärerna finns med i förpackningen eller inte. Själva materialet är lekvänligt och gör att figurerna kan användas såväl inomhus som utomhus. De lämpar sig även utmärkt för vattenlek i badkaret. Med dessa figurer får fantasin fritt spelrum vilket kan leda till många både nyttiga och roliga lekar. När barnen härmar de olika karaktärernas läten och rörelser stärks både motorik och språkinlärning. Det populära utbudet när det gäller figurer ser ut så här:

Plastfigurer 6-pack

Hos bland annat Stor&Liten och Litenleker.se kan man köpa ett inspirerande paket med alla de sex härliga karaktärerna från Babblarna. Bibbi, Babba, Bobbo, Diddi, Dadda och Doddo är 7 till 10 centimeter höga samt tillverkade i en tålig plast som varken innehåller ftalater eller den mjukgörande kemikalien Bisfenol A. Istället används en korrekt balans mellan olja och originalpulver för att få rätt konsistens. Plastfigurer inköpta innan 2015 är dock inte godkända för barn i åldrarna 0-3 år. Figurer efter augusti 2015 är dock godkända från 0 år på grund av att formen ändrats så att den inte inbjuder till att stoppas i munnen.

Figurerna är mycket lekvänliga och kan användas för att leka fritt eller för att illustrera någon av alla de äventyr som finns i form av böcker, filmer och musikmaterial. Det går också att köpa till ett populärt hus där alla sex figurerna kan få flytta in. På babblarna.se kan man läsa mer om alla figurerna och hälsa på i Babblarnas värld. Det finns en hel del musikmaterial på Youtube som barnen kan titta på och lyssna på. Här fungerar plastfigurerna som lekrekvisita som man kan härma, leka och dansa med i takt till musiken. Figurerna är också mycket populära i till exempel förskolan där de också används för att prata om känslor och hur man ska samspela med varandra för att alla ska trivas och må bra.

Plastfigurer GS-set

Hos Babyland.se finns sex alldeles nya figurer från Babblarna att leka med. Med dessa nya figurer har familjen utökats till totalt 12 karaktärer. I detta set finns Giggi, Gagga, Goggo, Sissi, Sassa och Sosso. Även dessa figurer är 7-10 centimeter höga och inbjuder till olika sorters spännande lekar. Plasten som figurerna tillverkas i är fri från ftalater och BPA. De färgglada figurerna lockar barn ur olika ålderskategorier och kan användas från 0 år, men är olämpliga att använda som napp eller tuggleksak. Dessa sex nya karaktärer kan också befolka Babblarnas hus, följa med till lekplatsen eller ta ett dopp i badkaret. Detta lekset kan tillföra lekarna nya dimensioner när nya kompisar plötsligt flyttar in. Genom att komplettera med böcker och musik kan man lära känna de nya Babblarna ännu mer och hitta närmast oändliga lekmöjligheter.

Figurset 1

Detta set kan bland annat köpas hos Jollyroom och innehåller tre plastfigurer föreställande det som ibland kallas för B-famljen, nämligen Bibbi, Babba och Bobbo. Plasten som de populära figurerna är tillverkade av är PVC-fri och fri från ftalater. Figurerna är 4.5 – 8 centimeter höga och är inte lämpliga för barn under 3 år eftersom de innehåller smådelar. Figurerna har attribut som visar deras olika personligheter och som ytterligare lockar till lek och aktivitet. Bibbi har till exempel hörlurar på sig eftersom hon tycker om att sitta och betrakta fjärilar, men kan naturligtvis lika gärna dansa loss till vilken musik som helst. Busige Bobbo som tycker om att leka och röra på sig håller i en boll medan Babba gärna läser och därför håller i en bok. Man kan också köpa till figurset 2, som även kallas D-familjen och innehåller resten av det populära gänget.

Figurset 2

Figurset 2 kan köpas hos bland annat Stor&Liten och Jollyroom och kallas ibland även för D-familjen eftersom setet innehåller karaktärerna Diddi, Dadda och Doddo. Dessa tre figurer är tillverkade i PVC-fri och ftalatfri plast. De populära figurerna är 4.5 till 6.5 centimeter höga och håller i olika attribut som lockar till lek och aktivitet samtidigt som de visar figurernas individuella karaktärer. Lugna Doddo håller i en krita och sitter gärna och ritar en stund medan spralliga Diddi knappt kan sitta still och far runt som ett yrväder med en trollstav i handen. Kramiga och lite klumpiga Dadda håller i ett mjukisdjur eftersom han både älskar att kramas och att vara ute i naturen där han kan titta och känna på olika växter och djur. Setet lämpar sig inte för barn under 3 år på grund av att det finns smådelar. Figurset 2 kan enkelt kompletteras med Figurset 1 och man har hela originalsamlingen av de mysiga Babblarna. Dessa set kan kombineras med en del del böcker om Babblarna där figurerna kan användas för att illustrera innehållet, men man kan också leka helt fritt och låta fantasin sätta gränserna.

Figurer, Leksaker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *