Babblarna Kläder

Naturligtvis ingår även kläder i Babblarnas värld. Allt blir roligare med färgglada motiv från de kända och populära figurerna som kan följa barnen i vardagssitationer som kan bli både pedagogiska och utvecklande när man kan sjunga Babblarnas sånger när man klär på sig eller läsa Babblarnas sagor när man ska gå och lägga sig. Me&i har fått äran att designa barnkläder från Babblarna medan de butiker som vi recenserar riktar in sig på vardagsprodukter samt praktiska plagg för lek. Sortimentet ser ut så här:

UV-kläder

Hos Stor&Liten finns en UV-dräkt från märket Swimpy med Babblarna på som med UV50+ solskydd skyddar lekande barn mot starka solstrålar. Materialet består av elastan och polyester samt har en dragkedja för att göra det lättare att byta kläder. Plagget kan tvättas i maskin på 40 grader. Här finns också en storleksöversikt för att hitta rätt passform:

 • 0-6 mån – 62-68 cl
 • 6-12 mån – 74-80 cl
 • 18-24 mån – 86-92 cl
 • 3-4 år – 98-104 cl

Jollyroom säljer ett set med UV-dräkten plus en praktisk solhatt som även den är av märket Swimpy. Både dräkt och hatt kan naturligtvis köpas separat, men man kan spara en slant på att satsa på setet. Stor&Liten har dock en mer utförlig beskrivning samt storleksguide när det gäller både dräkt och hatt. Hatten täcker öron och nacke samt har ett skydd på UV50+. Måtten avser hattens innermått:

 • 45 cm, 6-12 mån – 74-80 cl
 • 48 cm, 18-24 mån – 86-92 cl
 • 50 cm, 3-4 år – 98-104 cl
 • 52 cm, 5-8 år – 110-128 cl

På Babyland.se kan man komplettera med en badblöja för de minsta, även den från Swimpy och med motiv från Babblarna. Blöjan är lätt att röra sig i även när den har blivit blöt och om olyckan är framme håller den tätt. Det finns band runt ben och midja som är justerbara för bästa passform. Materialet består av polyester och elastan, precis som både dräkt och solhatt. Blöjan kan användas för sig själv som både badbyxa och blöja eller användas under kläderna. Storlekar:

 • Storlek S, 4-8 kg – 3-6 mån
 • Storlek M, 7-11 kg – 6-12 mån
 • Storlek L, 10-13 kg – 12-18 mån

Stor&Liten säljer också ett par praktiska UV-badskor med Babblarna på som kan användas i vattnet och på stranden. Även dessa skor kommer från Swimpy med en solskyddsfaktor på 50+. Yttersulan består av termoplast och ovansidan av mesh samt neopren. Skorna är lätta och bekväma, men observera att de inte är halkfria. Mått och storlekar:

 • 13 cm – stl 20-21
 • 13,7 cm – stl 22-23
 • 14,9 cm – stl 24-25
 • 16,2 cm – stl 26-27
 • 17,6 cm – stl 28-29

Utklädnad

Hos Jollyroom, Stor&Liten och Babyland kan man hitta tröjor med motiv från alla de sex originalbabblarna. Tröjan är lätt att ta på sig för att leva sig in i den aktuella karaktären. Leken får oändliga möjligheter där man till exempel kan dansa loss till några av Babblarnas CD-skivor eller leka fritt. Diddi är till exempel ett riktigt yrväder som gärna far omkring överallt. När barnen leker Babblare utvecklar de både språk och motorik på samma gång. Utklädningströjan har ett tryck av respektive karaktär på magen och den aktuella karaktären har stoppade ben och armar.

Sängkläder

På Babyland.se kan man bland annat hitta ett bäddset för spjälsäng som kallas Vi flyger. Detta bäddset från Babblarna är tillverkat av ekologisk bomull och kan tvättas i maskin i 60 grader. Måtten för spjälsäng är 100×130 cm för påslakan och 38×55 cm för örngott. Detta bäddset går också att hitta för juniorsäng med måtten 150×210 cm + 50×60 cm.

Hos Jollyroom kan man också hitta bäddsetet som kallas Vi är Babblarna. Setet är tillverkat av ekologisk miljöcertifierad bomull och finns till både spjälsäng och juniorsäng. Måtten för spjälsängsvarianten är 100×130 cm stort påslakan och 38×55 cm stort örngott. Bäddseten finns också att hitta i sortimentet hos Stor&Liten.

Hos Stor&Liten kan man också hitta ett fint spjälsängsskydd av ekologisk bomull med måtten 360×28 cm. Skyddet kan tvättas i tvättmaskin på 40 grader och motivet består av de vänliga och färgglada Bobbo, Bibbi, Babba och Doddo, Diddi och Dadda.

Haklappar

Hos Litenleker finns haklappar med härliga motiv från Babblarna. Haklappen Vi är Babblarna  skyddar effektivt kläderna när det är dags att äta, är PVC-fri och har måtten 23×25 cm. I sortimentet finns också haklappen Babblarna Flyger  med samma mått. Det finns även bordstabletter, bestick och andra måltidsartiklar att komplettera med.

Babyland har vidare en dregelhaklapp med motiv från Babblarna som skyddar kläderna. Materialet består av mjuk bomull och det finns två olika tryckknappar som möjliggör två passformslägen. Storleken passar nyfödda och uppåt. Haklappen kan maskintvättas i 40 grader.

Stövlar

Hos Stor&Liten och Jollyroom finns fina och funtionella gummistövlar från Vincent med Babblarna på. Stövlarna finns tillgängliga i storlekarna 20 till 25 och i tre olika färger där man kan välja bland rosa, ljusblå samt en mörkblå variant med Bobbo och Doddo på. De unika stövlarna har pedagogiska handtag som underlättar för barnet att själv ta på sig stövlarna.

Haklappar, Kläder, Mode, Skor, Solskydd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *