Välkommen till en unik nyhetsportal

alt text

Vi skriver om allt mellan himmel och jord, fakta och inte fakta - Här hittar du allt

Nyheter inom företagande

alt text

Allt du behöver veta inom företag, privatliv & hobbies

Vill du synas här?

alt text

Att annonsera på en webbplats som denna kan hjälpa dig komma högre upp i sökmotorerna.

Laptop eller stationär för spel?

Laptop eller stationär för spel?

 

Att spela är en otroligt rolig sysselsättning som många har som hobby idag. Det finns till och med dem som tjänar pengar på att spela, genom att tävla inom e-sport eller streama sitt spelande till sina fans. Om man redan är van vid att spela mycket datorspel har man kanske redan en bra setup för sitt spelande, men om man är nybörjare kan det vara svårt att veta vad man ska köpa. Det finns många olika datorer och konsoler att välja mellan som spelare, men i den här artikeln ska vi prata om för- och nackdelarna med bärbar dator i jämförelse med en stationär gamingdator.

 

Bärbar för enklare spel

 

Som nybörjare kanske man inte har så höga krav på sin dator. Man kanske spelar enklare spel som inte kräver samma RAM minne eller samma kapacitet på datorn. Då kan det vara ett bra alternativ att spela på en laptop. De är enkla att ta med sig överallt och med rätt modell kan man faktiskt spela rätt avancerade spel. De är dock inte optimala för den som spelar mycket och behöver en dator med grym kapacitet. Tänk dock på att ett bra antivirusskydd, exempelvis från f-secure är avgörande för att ha ett så oavbrutet spelande som möjligt.

 

Stationär för seriöst spelande

 

Idag finns det datorer som är byggda för spel, även kallad en speldator. Dessa datorer är designade för att klara av stora spel som tar mycket plats. De har även enorm kapacitet och blir sällan överhettade eller går sönder enkelt. Dessa datorer är optimala för den som spelar mycket och som kanske till och med vill satsa på en karriär inom e-sport. De kommer i många olika modeller och det finns specifika företag som nischar sig mot att designa så bra datorer som möjligt för spelare. Garanterat det bästa alternativet för den som vill maximera sitt spelande med en dator som klarar av trycker som tillkommer!