Välkommen till en unik nyhetsportal

alt text

Vi skriver om allt mellan himmel och jord, fakta och inte fakta - Här hittar du allt

Nyheter inom företagande

alt text

Allt du behöver veta inom företag, privatliv & hobbies

Vill du synas här?

alt text

Att annonsera på en webbplats som denna kan hjälpa dig komma högre upp i sökmotorerna.

Spola och feja rent för en härligare höst

Hösten är en härlig årstid, så pass att den för vissa av oss (som undertecknad) är den absoluta favoritårstiden. Sommaren är underbar i sig, men också kort, och det finns något visst med krispiga september- och oktoberdagar där färgade löv faller till marken. Fallfrukt samlas på enkla gräsmattor och spår av sommarens lata dagar och aktiviteter finns kvar på bakgårdar och tomter. Det låter nästan lite romantiskt, och visst finns det en slags nostalgi i det hela – men samtidigt är det en årstid för lite nödvändig röjning. Att låta höstlöven ligga i trädgården kanske är lockande, men det kommer innebära en helt annat typ av slask när snön försvinner nästa år.

Ta vara på biohälsan – både inom- och utomhus

Dessutom är det inte särskilt nyttigt för din gräsmatta att ha för mycket löv, grenar eller möglande frukter som ligger kvar när det blir kallare och mörkare. Du kan visserligen både rensa och vifta med lövkrattor i all evighet för att få fatt på trädkronornas färgbomber, men samtidigt kanske den energin bör spenderas på annat? Om du anlitar en kompetent städfirma för butiksstädning Sundbyberg så får du hjälp med städningen i hemmet såväl som rensning av trädgård (åtminstone om du anlitar en firma som inte är rädd för att ta tag i krattan och jobba utomhus). Det innebär också att du kan slippa elda upp lövhögar på din egen bakgård, och det i sig är en insats för naturens små igelkottar och andra djur som har en tendens att gömma sig där.

Att städa är viktigt, men att spola rent kan vara nog så viktigt det med. Inte minst avlopp kan behöva en rejäl genomspolning om du bor i hus (särskilt äldre sådana), och definitivt om du har brunnar eller golvbrunnar där höstens skräp kan leta sig in finns risk för ovälkomna stopp. Dessutom finns det fördelar med att helt enkelt spola rent till exempel garage, istället för att gå igenom på detaljnivå med trasa och sprayflaskor. Att spola dränering kanske inte låter som det mest lockande arbetet att göra själv, så vi rekommenderar verkligen att du anlitar en kompetent firma som städfirma Stockholm för jobbet. Dessutom är det inte direkt något du vill ska kunna gå fel under själva arbetet – ett översvämmat avlopp eller en läckande septittank är inte direkt överraskningar i vardagen som de flesta ser fram emot…

Gör allt på en gång, det sparar du tid och pengar på

När det gäller spolning och rengöring kan det vara skönt att ta tag i flera problem samtidigt. Om du ändå ska spola avlopp och göra en rörinspektion Stockholm passar det att ta in rejälare städning samtidigt, så att du verkligen kan börja på ny kula när alla är tillbaka i skola och jobb. Städfirma Stockholm har rejäla verktyg och rengöringsmedel som passar för de flesta jobb, och det gör att du slipper jaga efter specialiserade produkter som du oftast bara använder någon enstaka gång per år (som för att spola avloppsrör). En fördel är att du kan föra en dialog med firman och slippa oroa dig för onödiga orosmoln över städning pris per kvadratmeter.

Om du dessutom kör en rejäl grovstädning och isolera avloppsrör inför eller under hösten vet du att du kan slappna av när vintern rullar in. Vintertid innebär som bekant andra typer av stress och utmaningar – den ödesdigra jul- och nyårsstressen är väl inte obekant för någon – och det är högst fördelaktigt att kunna lämna städning och spolning till städfirma Tullinge och det förgångna när du har annat att planera. Det ger dig större sinnesfrid, samtidigt som du också har besparat dig ovälkomna överraskningar senare (som att upptäcka svartmögel i badrum, eller att behöva gå igenom en större avloppssanering när det är svinkallt). Framförallt kan det vara värt att investera i dig själv, städfirma Solna och din sinnesro, när det är dags att börja jobba och bli effektiv igen.