Välkommen till en unik nyhetsportal

alt text

Vi skriver om allt mellan himmel och jord, fakta och inte fakta - Här hittar du allt

Nyheter inom företagande

alt text

Allt du behöver veta inom företag, privatliv & hobbies

Vill du synas här?

alt text

Att annonsera på en webbplats som denna kan hjälpa dig komma högre upp i sökmotorerna.

10 tips på städning som lätt glöms bort

10 tips på städning som lätt glöms bort

 

Städning, städning och mer städning – det är vad som behöver göras när man äger en bostad. Att hålla hemmet rent och fint är inte bara bra för huset, utan även för ens eget välmående. Det är alltid skönare att komma hem till en bostad som är ren och fin, där disken är diskad, tvätten är tvättad och det inte finns massa smuts och damm som cirkulerar.

 

Oftast städar man lite varje dag, lite noggrannare varje vecka och riktigt ordentligt lite mer sällan. Men när det kommer till de lite grövre städdagarna finns det många områden i våra hus som vi lätt glömmer bort. Områden som samlar mängder av smuts och damm – utan att vi märker det! Vissa anlitar en städfirma stockholm för att slippa ta itu med allt själv, men oavsett hur man städar så finns det alltid områden som lätt glöms bort, som dessa 10:

 

  1. Köksmaskiner

 

Kaffebryggare, airfryer, ugn, mikro… Visst, vi torkar av – men gör vi verkligen rent på djupet? Här samlas bakterier i MÄNGDER!

  1. Under mattor

Att dammsuga är en självklarhet, men att faktiskt lyfta på mattan och ta reda på all smuts som samlas där under? Det är något vi måste bli bättre på. Om man anlitar en städfirma så kommer man garanterat se att det är rent överallt – även under mattorna.

 

  1. Under soffkuddarna

Precis som med mattorna är det viktigt att lyfta på soffkuddarna för att göra rent hela soffan. Under våra soffkuddar samlas hår, damm, smulor och skräp dagligen. Tänk vilket hav av bakterier som frodas där!

 

  1. Våra städverktyg

Precis som att det är viktigt att städa huset är det även viktigt att göra rent våra städverktyg. Dammsugare, moppar, trasor, svampar… Allt ska göras rent och bytas ut så ofta som möjligt.

 

  1. Persiennerna

Det kanske inte känns så men våra persienner samlar damm snabbare än våra golv. Alla partiklar i luften fäster sig vid persiennerna och skapar ett lager av smuts som bara måste tas bort.

 

  1. Kyl och frys

Det här säger kanske sig självt, men… En smutsig kyl leder till smutsig mat. Våra kylar och frysar kan lätt bli hem åt mängder av bakterier som fullkomligt förstör vår mat. Här måste man städa en gång i veckan åtminstone!

 

  1. Glaset till tandborsten

I våra glas eller hållare där vi förvarar tandborstar finns det smuts så det bara skriker om det. Gör rent, gör rent, gör rent! Titta ned i glaset så blir det tydligare. Med hjälp av städfirmor kan man få hjälp att göra rent dessa besvärliga saker utan att själv behöva tänka på dem.

 

  1. Fjärrkontrollerna

Att torka av och putsa rent fjärrkontroller är något som alla glömmer – men även dessa är en riktig bakteriefälla! Här samlas mängder av damm och smuts som bör tas bort oftare än vad vi gör det.

 

  1. Elementen

Dammiga och smutsiga element kan utgöra en fara för hemmet. Det är viktigt att hålla elementen fria från damm för att undvika att något fattar eld.

 

  1. Duschmunstycket

Sist men inte minst – duschmunstycket! Ta en titt på det och berätta vad du ser. Lite beläggningar kanske? Dags att göra rent. Detta är städbolag riktigt duktiga på att se!

 

Anlita hjälp med städningen 

Det finns så mycket i våra hem som behöver göras rent. Områden vi så lätt glömmer, som inte känns självklara förens man ser smutsen som samlas där. För att underlätta det stora arbetet med att städa hela hemmet kan det vara skönt att få professionell hjälp. Oavsett om det handlar om hemstädning stockholm eller kanske en flyttstädning kan det vara skönt att få röran hanterad av proffs.