Välkommen till en unik nyhetsportal

alt text

Vi skriver om allt mellan himmel och jord, fakta och inte fakta - Här hittar du allt

Nyheter inom företagande

alt text

Allt du behöver veta inom företag, privatliv & hobbies

Vill du synas här?

alt text

Att annonsera på en webbplats som denna kan hjälpa dig komma högre upp i sökmotorerna.

3 tips för hur man kan optimera sin internethastighet

Ett långsamt nätverk är något av det värsta som finns. Det är otroligt påfrestande att inte ha möjligheten att surfa, jobba eller studera i den takt man behöver, på grund av att internetuppkopplingen sviker. Många gånger ligger problemet hos internetleverantören, vilket om möjligt är ännu mer frustrerande då det innebär att man själv inte kan göra något för att åtgärda problemet.

Men det finns ett fåtal gånger som man faktiskt kan göra saker på egen hand för att lösa problemet och få en snabbare uppkoppling. Här nedanför listar vi 3 tips för hur man kan optimera sin internethastighet på egen hand.

  1. Ta hjälp från ett erfaret proffs

Om man inte kan du hjälp av internetleverantören och inte kan lösa det själv kan det vara bra att ringa in förstärkning, i form av en nätverkstekniker som dagligen jobbar med liknande problem. ska du installera kameraövervakning hemma behövs också oftast ett proffs för att få det rätt gjort.

  1. Installera förstärkning av internet

Om det är routern som spökar med sin korta räckvidd finns det en lösning på det också – nämligen wifi förstärkare. Det är som små accesspunkter som man sätter ut i huset för att öka räckvidden på signalen från routern. Otroligt smart att ha för den som bor i ett stort hus där signalen lätt blir svag. Ett bra tips är att placera routern centralt i huset och sedan placera ut accesspunkterna i var och vartannat rum för att säkerställa att internet når ut till alla håll i huset. Ett tips är att du även kan installera wifi förstärkare utomhus i dagsläget och på så vis förstärka wifit även på tomten

  1. Uppdatera utrustningen

Om man har ett trådlöst nätverk eller en router med sladd kan det vara dags att se över kvaliteten på sin utrustning. Precis som med annan teknik behöver även hårdvaran som förser en med internet bytas ut då och då. Även mjukvaran inuti routern kan behöva uppdateras för att hålla sin prestanda i bra skick.