Välkommen till en unik nyhetsportal

alt text

Vi skriver om allt mellan himmel och jord, fakta och inte fakta - Här hittar du allt

Nyheter inom företagande

alt text

Allt du behöver veta inom företag, privatliv & hobbies

Vill du synas här?

alt text

Att annonsera på en webbplats som denna kan hjälpa dig komma högre upp i sökmotorerna.

Tre tips för en finare fasad

När sommar och semestertider drar runt är det många som passar på att måla om både invändigt och utvändigt. Det är onekligen både bättre temperatur och lite skönare att ta tag i målningen när solen skiner, samtidigt som du inte behöver stressa fram ett resultat. Målning i sak är en syssla som visserligen kan skötas snabbt om du är proffs och vet vad du håller på med, men som också kan må bra av att du tar tid, gör flera strykningar och ser till att grundlagren verkligen sitter. Detta är nog allmän kännedom, men vi har samlat lite extratips som vi listar här nedan, för att du ska kunna få en så smidig och bra målning som möjligt under semestern. Dessutom slänger vi in lite bonusrekommendationer som kan göra din semester ännu lite bättre. Häng med till slutet, så ses vi där!

 1. Planera och införskaffa rätt utrustning från början

  Att komma på tanken att måla är relativt enkelt, men att komma till skott brukar vara en annan sak. Dessutom är det inte sällan så att vi får ett infall (och godkännande av sambo samt familj), kör till diversehandeln och köper en färgburk och vanlig bredpensel. Lite pitoreskt och traditionellt, kan man tycka. Samtidigt är det först när du kommer hem som du ofta inser att du dels inte fått hjälp att köpa exakt rätt färg som det var tänkt, att penseln inte är anpassad för målningen och att färgen inte kommer räcka till. Alla har vi åkt på denna tabbe någon gång, särskilt när vi funderar på prislappar som tapetsering kostnad, men summan av kardemumman är att om du anlitar eller besöker en äkta färghandel kan du få hjälp med allt detta – och slippa extra åkturer med svordomar som sällskap.

 2. Ta hjälp av en firma helt eller delvis

  Visst, att måla om kan låta som en bra semesterplan – och det är onekligen något rogivande med att stå och utföra ett praktiskt hantverk när du har tiden för det. Samtidigt ska inte tiden och energin som måste gå in i en kvalitetsmålning underskattas. Dessutom är stress under semestern det sista du vill ha, varpå det faktiskt kan vara lättare och skönare att ge bort hela uppdraget till en kompetent målarfirma som fixar medans du får tid till annat. Anlitar du måleri Stockholm får du hjälp i hela processen, från urval av färg, vilka färgskalor som matchar varandra, tips på inredning samt fondvägg – och du kan med gott samvete ta det lugnt samtidigt som den nya fräschören växer fram. Många väljer till och med, i dagsläget då smarta lås och övervakningar finns i flera hem, att åka bort under semestern och ge målaren tillgång under tiden som familjen är på playan. Fördelen blir att du kommer hem till ett fixat, snyggt hem – och du är inte det minsta utbränd. Visst låter det skönt, ändå?

 3. Följ och bryt reglerna

  Färg och form är en vetenskap, men också en estetisk dimension. Det är lika mycket matchning i nyanser, läge, storlek på rummet och magkänslan som avgör hur snyggt resultatet blir. Det är inte många som inser att färgvetenskap faktiskt är ett fält, och att det finns mer eller mindre bevisade principer i färgblandning, skalor och så kallade polariserade färger som gör att vi finner något harmoniskt när vi tittar på det. Dessa principer är inget gemene man behöver ha koll på, men du kan satsa plånboken på att din bildlärare från skolan visste exakt varför rött och grönt är kompletteringsfärger, eller för den delen gult och blått. Samtidigt har alla inredningsartiktekter och även målare som målare Bromma värda sitt salt har koll på hur du bör matcha rum med vissa färger, och varför till exempel ljusa färger skapar en känsla av mer rymd, trots att kvadratmetern är densamma. Kolla alltid med din färghandlare likt tapetserare Södermalm och målare vad som blir bra, och ta tiden att hitta just rätt nyans. När väl färgen sitter på väggen kan det alltför ofta vara för sent att backa.

 4. Bonustips – glöm inte resten av rummet!

  Det är lätt att stirra sig blind på väggar och måla tak när det kommer till målning, men hur är det med golven där hemma? Vi har som bekant språkat en del om estetik och helhet, och det kanske inte är ett dramtiskt påstående att även marken ingår i denna. När du ändå ska (mer eller mindre) boka och spärra av ett rum för att måla om, kan det också vara dags att ta itu med själva golvet. Ett nytt golv eller en trapprenovering kan lyfta ett helt rum, och om du kombinerar detta med nya färger, fondväggar och annat så blir renoveringen verkligen något helt extra! Nya golv är dessutom mer prisvärda och överkomliga än någonsin, särskilt om du anlitar en auktoriserad firma som målerier Stockholm för jobbet. Samma princip gäller här – ta hellre in hantverkare som löser golvbytet lätt och smidigt än att stressa ihjäl dig under semestern. När du kommer tillbaka till jobbtider kan du istället njuta av ny stimulans i vardagen, och av lyxen som ett nytt golv kan ge. Mindre stress för dig, mer ansiktslyft åt hela fastigheten (och ett ökat värde, dessutom). En populär trend som är snygg är fiskbensparkett, som också kan vara lite trixigt att lägga på egen hand. Tacksamt nog finns det nästan alltid certifierade golvfirmor runt hörnet redo att slipa parkettgolv, som hjälper dig att komma tillbaka från semestern med ny energi.