Välkommen till en unik nyhetsportal

alt text

Vi skriver om allt mellan himmel och jord, fakta och inte fakta - Här hittar du allt

Nyheter inom företagande

alt text

Allt du behöver veta inom företag, privatliv & hobbies

Vill du synas här?

alt text

Att annonsera på en webbplats som denna kan hjälpa dig komma högre upp i sökmotorerna.

Del II: Varför det är bra för ditt psyke att pensla på

Hallå igen! Ni som har läst del ett vet vad detta handlar om, så välkommen tillbaka. Ni som inte fattar – läst föregående inlägg, och häng med lite, va? Okej. Alla är på samma bana. Då kör vi!

Att måla är en aktivitet som låter dig uttrycka dig utan att behöva sätta ord i meningar, vilket kan vara väldigt befriande. Det finns så många olika sätt att måla också; akvarell, akryl, oljepastell, etc., så att alla har en chans att utforska sin kreativitet på det sätt som är bäst för dem. Plus, med målning finns det inget rätt eller fel svar; om du inte gillar hur din målning blev så är det bara att kasta den och börja om igen!

Fördelarna med att måla och skriva

Att måla och skriva är två väldigt olika former av konst. Men båda har många fördelar att erbjuda. Båda kan hjälpa dig att tänka bättre, bli mer kreativ, lindra stress eller få dig att känna dig mer lugn. Du kanske till och med upptäcker att de gynnar din mentala hälsa i allmänhet! Oavsett vad du har för anledningar till att måla eller skriva är de ett bra sätt att umgås med dig själv – och vem behöver inte det då och då?

Att komma igång med att måla eller skriva kan vara skrämmande, men fördelarna är värda det. Man får kämpa, som med återfallsprevention. Så här kommer du igång:
-Hitta ett lugnt utrymme där du inte blir avbruten. Inte i hemmet, med andra ord.
-Hitta ett ämne som inspirerar dig. Kan vara vad som helst! Turtles? Muskelbilar? Fiske? Fransk filosofi? Gandalf? Allt är legit!
-Använd vilka konstmaterial du vill. Det finns bokstavligen inga regler!
-Ta dig tid. Stressa inte, mannen. Andas. Låt din kreativitet flöda!

Sammanfattningsvis hoppas jag att du nu har en bättre förståelse för varför måla och skriva kan vara så fördelaktigt, och kanske har du fått helt otippade insikter som din relation till alkohol. Om du kämpar med psykiska problem hoppas jag att detta har varit till hjälp för att ge dig idéer om hur du kan integrera dessa metoder i ditt liv. Kom ihåg: ett steg i taget.