Välkommen till en unik nyhetsportal

alt text

Vi skriver om allt mellan himmel och jord, fakta och inte fakta - Här hittar du allt

Nyheter inom företagande

alt text

Allt du behöver veta inom företag, privatliv & hobbies

Vill du synas här?

alt text

Att annonsera på en webbplats som denna kan hjälpa dig komma högre upp i sökmotorerna.

Fackförbund för olika yrken

Du har säkert koll på att det finns olika fackförbund för olika yrkesgrupper. Alla fackförbund finns för att du som arbetare ska få bättre villkor, arbetsmiljö och kollektivavtal samtidigt som du får möjlighet till hjälp med att förhandla upp din lön. Kort och gott hjälper fackförbundet till med allt som har med jobbet att göra. Du erbjuds rådgivning och juridiskt stöd vid eventuella tvister.

En god arbetsmiljö är A och O för trygghet på jobbet samtidigt som det främjar arbetsviljan. Ett fackförbund finns till för att kunna säkerställa arbetsplatsens miljö genom utbildningar och seminarier.

Att det finns olika fackförbund för olika yrkesgrupper är inget chockerande. När du ska välja fackförbund är det bra att du har koll på vilka olika förbund som arbetar för ditt eget yrke och bransch. Om du till exempel arbetar statligt på Migrationsverket, inom polisen eller på Försäkringskassan kan du ansluta dig till ST fackförbundet. De verkar inom den statliga verksamheten och har koll på de olika villkor och arbetsförhållande som finns.

Det fackförbund som du väljer kommer vara väl påläst inom din bransch och kan därför bistå med rätt hjälp inom ditt yrke. Att välja facket ST medför många fina förmåner och du kan läsa mer om allt på deras hemsida.

Förutom de yrkesbaserade fackförbunden finns det även föreningar som är oberoende av yrkesgrupp, men då är risken att du går miste om den specifika rådgivningen du skulle kunna få hos rätt förbund. Det oberoende valet har en översiktlig koll på olika yrken, men inte lika specifikt ingående som de specialiserade facken har. Så till att du överväger noga vilket förbund som skulle passa dig bäst och hör gärna av dig till olika förbund för att se vad de kan erbjuda för just dig.